РИОСВ – Перник разреши на дупнишките бизнесмени Кирил и Георги Петрови да строят паркинг за тирове и бистро край Сапарева баня

 

Теренът, върху който ще се разпростре инвестиционното намерение, е с площ от 6914 кв.м

РИОСВ – Перник даде зелена светлина на дупнишките бизнесмени Кирил Олегов Петров и Георги Олегов Петров за инвестиционното им намерение да вдигнат паркинг и бистро край Сапарева баня. Двамата искат да обособят паркинг за тирове с капацитет от 38 паркоместа и ресторант, тип бистро, с 20 места в месността Под друмо. Теренът е с площ от 6914 кв.м и е собственост на възложителите съгласно представен нотариален акт за дарение на недвижим имот. Според становището на РИОСВ – Перник оценка за въздействието на околната среда няма да се извършва, защото няма вероятност да се окаже значително отрицателно влияние върху природни местообитания и популации. Решението на РИОСВ може да се обжалва пред екоминистерството или пред Административен съд – Перник. Посочено е, че отпадъците по време на строежа ще се се транспортират и депонират на регламентирано място, посочено от община Сапарева баня.

Справка в търговския регистър показва, че Кирил Олегов Петров е съдружник с Олег Емилов Георгиев във фирма „Ауто демо груп” ООД – дружество с ограничена отговорност. То е регистрирано в Дупница и предметът на дейност е от производство и продажба на млечни продукти до строеж на недвижими имоти. Между двамата е поделен капиталът на дружеството, като на всеки се пада дял от по 2500 лв. Имената на Петрови фигурират и в други фирми, които се занимават с петрол и автомобили.