Дъщерята на депутата Ибришимов – Юлия, на съветника К. Костадинов – Теа, и останалите таланти на Е. Марулевска подредиха изложба в Сапарева баня

Уредникът на галерията Силвия Славова и Елена Марулевска откриха изложбата.

 

Йоанна Бицова и Дария Бояджиева се представиха с палитри

Изложба на талантливите деца от артателие „Дон Кези“ от Дупница с ръководител Елена Марулевска бе открита в галерия „Васил Крапчански“ в Сапарева баня.

Сред гостите бяха депутатът Иван Ибришимов, съветникът Славчо Павлов със съпругата си, учителите от Гимназията в Дупница Асен и Нина Илиеви.

Галерията се оказа тясна да побере десетките деца, повечето дошли с родителите си, на представянето на пъстрата експозиция. Общо 36 са участниците от 4- до 21-годишна възраст от популярната с успехите от авторитетни национални и международни конкурси школа. Те представят общо 56 творби – рисунки и палитри. Палитрите, разположени в едно от специалните кътчета на галерията, са дело на талантливите млади художнички Йоанна Бицова и Дария Бояджиева.

36 деца представят общо 56 свои рисунки.

Десетки родители дойдоха заедно с децата си на откриването на изложбата. Сред тях бе депутатът Иван Ибришимов, чиято 7-годишна дъщеря Юлия бе изложила прекрасната картина „Цветя“. Дъщерята на общинския съветник от Дупница Славчо Павлов – 12-годишната Стела, пък бе изрисувала картина с музикални елементи. Сред младите художнички бе и дъщерята на общинския съветник К. Костадинов – Теа. Да подкрепят своята 6-годишна внучка Рая Шуманова, бяха дошли и преподавателите от Гимназията в Дупница Асен и Нина Илиеви. Любителите на изкуството могат да видят и творбите на Филипа Тодорова, Денис Георгиев, Ани Цветанова, Елена Кацарска, Катрин Младенова, Михаела Венева, Ния Маркова, Нанси Николова и много други.

„Благодаря на децата за старанието и за положения труд не само за тази изложба, но за всички изяви, в които сме участвали, както и в конкурсите. Успехите там прославиха не само тях, не само ателието, но и нашия любим град“, каза Елена Марулевска. И допълни, че в артателието има деца, които са получили номинации във фондацията на Димитър Бербатов благодарение на постиженията си от миналата година. Това са Катрин Младенова, Йоанна Бицова и Нанси Николова. „Пожелавам им много успехи, да творят, да мечтаят и всичко ще се нареди. А на родителите – да ги подкрепят все така“, каза още Марулевска.

Според нея организацията с участието на толкова деца и техните творби е минала чудесно. Проблем бил единствено подборът на рисунките, защото има изпратени техни произведения на 4 световни конкурса от началото на годината, т.е. най-добрите. „Но смятам, че и тук на тази изложба има достатъчно добри рисунки. Изложени са и картини с награди от световни конкурси“, допълни ръководителката на школата.

Изложбата ще бъде отворена за посетители през следващия месец.