ФК “Велбъжд” и треньори от академията на капитана на националния отбор Ивелин Попов с първа съвместна тренировка

Васил Русаков и Владислав Попов

Двете страни със споразумение да обединят усилия за развитието и популяризирането на футбола в спортно училище в Кюстендил

 

Първа тренировка между ФК “Велбъжд”, Спортната академия на Ивелин Попов и Спортно училище “Васил Левски” в Кюстендил се проведе на стадион “Странджа”. Това стана факт, след като преди месец капитанът на националния отбор Ивелин Попов и неговата академия “Спартак 71” сключиха договор за сътрудничество със Спортен клуб сдружение “Велбъжд”.

Академия “Спартак 71” сключи договор за сътрудничество със Спортен клуб сдружение “Велбъжд”.

Двете страни се споразумяха да обединят усилия за развитието и популяризирането на футбола в спортно училище. Първоначалното взаимодействие между двете страни е обмяна на треньорски опит. В Спортната академия на Ивелин Попов работят 4-ма млади треньори – Димитър Тасевски, Кирил Маринов, Александър Тодоров и Павел Иванов.

“Става дума за обмяна на опит между треньорите. Наши специалисти ще провеждат всеки понеделник занимания с децата от школата на “Велбъжд” и ще набелязват програмата за работа през останалите дни от седмицата. Ще споделим и начина ни на работа в детските градини и училищата в София”, каза братът на капитана на националния отбор Владислав Попов. Той не изключи възможността работата да има двустранен ефект, като опитните треньори от ФК “Велбъжд” да предадат от знанията си на колегите от академията на Ивелин Попов. Заслуга за сътрудничеството между двете школи има баща им, който е родом от Кюстендилския край.

“Целта е работа по правилна методика за създаване на собствени кадри, за да издигнем нивото на школата. Искаме да напълним и Спортното училище с качествени деца. Защо не от тук да тръгне следващият Ивелин Попов”, каза председателят на ФК „Велбъжд“ Васил Русаков.