37 общински съветници и кметът Петър Паунов се заклеха на фона на протеста на бившия спасител Костадин Николов срещу ДПС в Кюстендил, любимец №1 д-р Валери Томов изпусна церемонията

1 Христо Абаджиев – председател на ТД „Осогово“, от гражданската квота на Коалиция „За промяна“

Съветници станаха неуспелите кандидати за кметове Ангел Ангелов, Стоян Стоилов и Атанас Гергинов, полицията е представена от Георги Джоглев и Спиридон Лещански

Племенникът на мастития адвокат Емил Велинов – Димитър наследи баща си Евстати в ОбС

 

Бившият спасител Костадин Николов и върл противник на Бат Сали развя плакат с надпис „Съветниците от ДПС, послужили си с подмяна, да ги няма“ на тържествената сесия на ОбС в Кюстендил.

Костадин Николов издигна плакат

Николов, който е бил и ревизор в НОИ и НАП, изрази протеста си на официалното събитие срещу НДСВ и ДПС, които се регистрираха на изборите като Коалиция „За Кюстендил“.

Бившият шеф на полицията Георги Джоглев стана съветник от квотата на Коалиция „Кюстендил“

Докато Николов опъваше плаката си, 37-те съветници в Кюстендил положиха клетва.

В длъжност встъпи за трети мандат градоначалникът Петър Паунов. Председателят на Общинска избирателна комисия – Кюстендил, Васил Иванов връчи удостоверенията им, както и клетвена декларация. Такава получиха и 31 селски кметове.

Футболният бос Васил Русаков
Неуспелият кандидат за кмет от АБВ Ангел Ангелов е най-високият сред избраниците си. Той е бивш баскетболист

Първото заседание на съвета откри областният управител Виктор Янев, който посъветва новите съветници да пренебрегнат политическите си пристрастия и конфликти. 11 са дамите в Общинския съвет в Кюстендил, като превес има силният пол – мъжете са 26. Жените съветнички са от Коалиция „Кюстендил”, в която влиза и ГЕРБ – Михаела Крумова, Реонита Йорданова, д-р Маргарита Исталиянова и Анелия Любенова. Дамите в червената коалиция са Мая Шишкова, Катерина Янчева, Невенка Панчева, Василка Кръстева и Мирослава Костадинова. От АБВ и Коалиция за Кюстендил единствените жени в групата са Боряна Илиева и Катрин Лазова, която е и най-младата съветничка.

Заради професионални ангажименти тържествената сесия пропусна акушер-гинекологът д-р Валери Томов, който е и шеф на АГ отделението в Кюстендил. Той е избран за втори мандат от дясната Коалиция „Кюстендил“ на кмета Петър Паунов с най-много преференции и се превърна в любимец №1 на кюстендилци.

Сред най-любопитните попълнения в новия съвет са бившият директор на полицията Георги Джоглев, Спиридон Лещански  също на водещ пост в Гранична полиция и вече пенсионер, преминал в частния бизнес, футболният благодетел Васил Русаков, Димитър Велинов – племенник на мастития адвокат Емил Велинов и стажант-адвокат в неговата кантора. Димитър Велинов наследява баща си в минипарламента, защото Евстати Велинов също бе съветник. Наследникът е избран от гражданска листа на ПП „Зелена партия“. Съветници станаха и неуспелите кандидати за кметове Ангел Ангелов от АБВ, Стоян Стоилов от БДЦ и Атанас Гергинов от Коалиция „За промяна“.