Фаталната стоматоложка на Дупница Владимира: Гардът на Братя Галеви ме е теглил за косата по земята, отказах да му стана гадже!

Николай Радев – Отвертката

„Починалият Николай Радев влезе в заведението “Колата”, където вечерях, с неприлични жестове към мен, с обиди, крещеше пред всички в заведението, че няма да си тръгна от това място здрава”, разказва Владимира Карастоянова пред Нова телевизия. Обяснява още, че е била подлагана на постоянен тормоз от Радев в продължение на две години. Запознали се във Facebook. Имали  кратка кореспонденция. Предложил й  интимни отношения, но тя отказала. „Може би това го подразни и започна да проявява агресия. В началото се започна с обидни думи, заплахи. След това е имало случаи, в които ме е дърпал за косата в дискотека. Лятото се е случвало в басейна до парка да ме тегли по земята, да се прибирам с кървящи рани. Удрял ме е, лицето ми дори съм имала синини, ръцете и краката, те са били безброй много такива случаи, в квартални кафенета, в центъра, в дискотеките. Охраната се обръщаше на другата страна”, разказва Владимира.

37 години затвор за убийството на приближения до братя Галеви Николай Радев, с прякора – Отверката. Решението е на Кюстендилския окръжен съд. След 4-годишна съдебна сага, трима лекари от една фамилия отиват в затвора, предава Нова телевизия. Случаят е от 2014 г., когато след спречкване в заведение в Дупница издъхва Николай Радев. От самото начало на процеса защитата на лекарите пледира неизбежна отбрана. Близките на Радев обаче са категорични, че става въпрос за умишлено убийство. 11 март 2014 година, вечерта 19-годишната тогава Владимира Карастоянова вечеря с приятелка в заведение в Дупница. Влиза Николай Радев, известен в града с прякор Отвертката. Няколко часа по- късно издъхва в ръцете на бащата на Владимира, който е анестезиолог в общинската болница. Той и колегите му се борели за живота на Отверката.