13 учители художници откриха обща изложба в сградата на ОбА – Дупница

Крум Милев връчва поздравителен адрес на Асен Евтимов

 

13 учители – художници от област Кюстендил, откриха втора обща изложба, този път в сградата на община Дупница. Асен Евтимов, Явор Виделов, Венко Петров, Лора Делибалтова, Детелина Тихолова, Петър Даскалов, Евгени Серафимов, Виолета Стойкова, Георги Пандурски, Румен Георгиев, Валентин Кьосев, Налян Стоянова, Кирил Кьосев представят свои творби – живопис на първия етаж на сградата.

Преди Коледа в края на 2017 г. учители – художници от Кюстендилско, откриха обща изложба „Убежни точки” в ХГ „Владимир Димитров – Майстора”

При откриването на експозицията бяха отправени поздравителни адреси от името на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев и от Радостина Новакова – началник на Регионалното управление на образованието.

„Най-сърдечно ви поздравявам по повод откриването в град Дупница на изложбата на учителите – художници от област Кюстендил. Високо ценим вашите усилия, които полагате за запазването на традициите и развитието на изобразителното изкуство и културата в община Дупница и област Кюстендил. Нека вдъхновението и съзидателният дух озаряват творческия ви път и чрез вашите творби да докосне учениците и ценителите на изкуството.

Пожелавам ви здраве, творческо дълголетие и вдъхновение! Надявам се изложбата да се превърне в емблема за град Дупница и ежегодно да радва почитателите ви“, се казва в поздравителния адрес до художниците на Радостина Новакова – началник на Регионалното управление на образованието.

Поздравителните адреси връчи заместник-кметът на община Дупница Крум Милев и старши експерт „Образование и спорт“ при общината Тодор Петков.

Културното събитие уважиха почитатели на изобразителното изкуство, колеги и приятели на авторите, граждани и служители на ОбА.