„Бекастрой”: 150 м след Мальовица пътят е частна собственост, хотелиерът не разчиства снега, возим боклука със сметосъбирачка, не със снегорин

 

Служители ходиха със снегорини 4 по 4 до контейнерите, за 4 кофи да съсипем сметосъбирачка за 100 хил. лв. ли?

„Контейнерите на Мальовица се почистват редовно, когато пътят до там е почистен от снега и камионите могат безпроблемно да стигнат до мястото.”, заявиха за вестник „Вяра” във връзка с мръсотията, в която е потънал курортът, от фирма „Бекастрой”, които са ангажирани със сметосъбирането. Фирмата има сключен договор с община Самоков за сметосъбирането.

„Задължение на хотелиерите е да почистят пътя от снега, а не го правят и това затруднява работата ни. От две седмици там не е влизала наша кола.  150 метра преди курорта Мальовица пътят е частна собственост. През целия зимен сезон пътят веднъж не бе почистен от снега, а това затрудни работата ни. Боклукът се извозва с камион сметосъбирачка, а не със снегорин. При тази ситуация как камионът ще стигне  до паркингите? В пътните листове на шофьора пише “не сме стигнали до контейнерите на Мальовица, заради непочистения път до хотела”. Хората ми не са виновни. Всеки шофьор задължително пише къде не е вдигнат боклукът и защо.

Днес са ми написали, че са стигнали само до първите контейнери на Мальовица. Миналият понеделник се опитаха да влязат до мястото на контейнерите, но не успяха, ходиха със снегорини 4 по 4, за да го изтеглят от там. Е за 4 кофи да съсипем сметосъбирачка за 100 хил. лв. ли? Сигнализирахме до община Самоков за всички тези неудобства.”, завиха от фирмата.

Подробности четете в броя в понеделник.