Художникът в Рим Николай Делиянев предизвика фурор с първата си изложба в Сандански, подари картина със Спартак на кмета Котев

Николай Делиянев с родителите си

Николай Делиянев избра родния Сандански за първата си самостоятелна изложба в България.

Художникът Николай Делиянев подарява триизмерна картина със Спартак на кметство Сандански.

Той подари своя картина на домакина Сандански, която връчи на кмета Кирил Котев. Творбите му предизвикаха небивал интерес в Сандански.

Художникът със своите съученици, уважили поканата му.

Роденият в курортния град художник понастоящем живее и работи в Рим, Италия, където миналата година представи своя изложба. Носител на много награди и отличия. За първи път творецът представи свои картини в България и избра родния град Сандански. Домакини на неговото абстрактно изкуство бяха Археологически музей-Сандански, с подкрепата на община Сандански. Представяне на изкуството на Николай Делиянев направи Илияна Тошева – художник и председател на Сдружението “Жените на Сандански”.

Кирил Божкилов

Художникът обърна внимание на всички свои почитатели и ще отнесе със себе си вълнуващи моменти от срещите в родния град. Пред своите гости, сред които ръководството на община Сандански, местни художници и приятели, Николай Делиянев сподели, че това не е първата му изложба, но е най-емоционалната за него. Той благодари на всички, които уважиха неговата изложба, и поднесе на кмета на община Сандански Кирил Котев своя картина. Тя изобразява един от символите на град Сандански – Паметника на Спартак. Котев изрази своята подкрепа към твореца. Картините на Делиянев предстои да бъдат изложени и в хотел „Свети Никола“ на 20 февруари.

Най-много посетителите харесаха картината с дядо Добри като символ на доброта, скромност и човечност.