Тече проверка на прокуратурата за Пирин, аз ще се съобразя с нея, каза екоминистърът Нено Димов. Той определи протестите като политически. Тази политическа активност ще продължава до изборите. Ние се съобразяване с желанието на местните общности. Както направихме в Трън, Генерал Тошево и на други места, отбеляза министърът на околната среда и водите Нено Димов по bTV.

В Пирин има прираст на дървета през последните години, заяви Нено Димов, като уточни че в там през последните години не е имала никаква друга сеч, освен санитарна.

Протестите според него са политически. Димов уточни, че се търси начин да осъществява контрол и ако се налага – да се глобява концесионерът, ако не спазва параметрите на концесията си.

Наблюдаваме язовирите, няма очакване за някакъв проблем. Очаква се преливане на река Тунджа при Ямбол, Самите кметове ще преценяват дали могат да се грижат за язовирите, ако не могат, те ще минават под грижата на държавата, заяви още екоминистърът.

Димов отбеляза, че се работи стратегически за това 90% от отпадъците да се използват повторно и да се превръщат в суровини. Това, по думите му, ще даде огромен тласък на икономиката.