Кооператори от Радомир: Председателят Раински и кметът Алексиев ще обезопасят ли р-т „Славей” за отчетното събрание, падащи циментови парчета може да убият някого

Пламен Алексиев

 

Ще бъде ли обезопасен достъпът до сградата на ресторант „Славей” в Радомир, където ще се проведе отчетно-изборно събрание на ГПК ”Наркооп”, питат в сигнал до в. „Вяра” член-кооператори. Те твърдят, че многократно са били тревога за взимането на спешни мерки заради постоянно падащи на тротоара мазилки и циментови парчета, застрашаващи здравето и живота на преминаващите граждани.

Димитър Раински

Събранието на кооперацията е на 23 март. Член-кооператори настояват ръководството на кооперацията в лицето на Димитър Раински и кмета Пламен Алексиев да се задействат.

 Ето какво написаха кооператори в сигнал до в. „Вяра”: „Ръководството е длъжно да отговори на поставените въпроси. Изтече информация, че членовете на ръководните органи са заявили, че няма да отговарят на зададените им въпроси, а работещите в момента не смеят да ги поставят на събранието под заплаха от уволнение. Сега е моментът да поставим един допълнителен въпрос към председателя на ГПК „Наркооп”-Радомир, към началника на РУ-Радомир и общинската администрация – ще бъде ли осигурен безопасен достъп до сградата на ресторант „Славей”. Поставената лента, висяща от години, може да гарантира временно само преминаването по тротоара, но не и входовете, които трябва да бъдат покрити. Сградата е общинска, но досега управляващите не са я актували като такава по съмнителни причини, но това ги задължава да търсят наем от кооперацията, в противен случай ще носят отговорност за безстопанственост”, пише в полученото писмо до в. „Вяра”.