Димитър Делчев в Кюстендил: Ще работим за утвърждаването на ДБГ като най-силната партия вдясно

Димитър Делчев

 

Силвия Велкова

До края на април ДБГ-Дупница, ще има ново ръководство, заяви Силвия Велкова

Основната работа на ръководството и на всички структури в следващите няколко месеца ще бъде да работим за утвърждаване на ДБГ като най-силната партия вдясно, заяви пред структурите на ДБГ в Кюстендилска област Димитър Делчев, председател на “Движение България на гражданите”.
Делчев, д-р Красимир Гълъбов, член на ИС на ДБГ, и областният координатор на ДБГ Силвия Велкова се срещнаха с членове на ДБГ от областта в четвъртък.
Според думите на Делчев Реформаторският блок е успял да наложи дневен ред в 43-тото НС, но не и да го защити. РБ има решение да бъде опозиция на това корупционно управление, но има хора, които на думи са опозиция и в следващия момент се договарят с управляващите. Вие ми възложихте на
конгреса изграждане на анти-ГЕРБ коалиция, която да се противопостави на този порочен модел на управление, и в този смисъл ДБГ не се задоволява само с думи, ако в следващите 2 седмици няма ясен сигнал за опозиционност от страна на всички в РБ, ДБГ ще напусне блока, каза Делчев по повод решението на Националния съвет на ДБГ. Членовете на ДБГ в областта подкрепиха решението на Националния съвет. Те заявиха категорично, че ще продължат да работят за силно присъствие на
ДБГ в региона и за създаване на демократична общност на местно ниво.

Силвия Велкова заяви, че в следващия месец ще бъде насрочено заседание за избор на ново ръководство на ДБГ-Дупница. Оставката на настоящото ръководство е приета, има много членове в Дупница, които са готови да поемат щафетата. Радвам се, че хората, с които сме работили досега, остават вдясно и също биха работили за обединение на демократичните сили, добави Велкова.