18 отбора влизат в битка за най-красиво яйце в Перник, кметът Церовска награждава победителите

cof

 

 

18 отбора с по четирима ученици от пернишките училища ще се включат в традиционния конкурс за писано великденско яйце . Празничната проява ще бъде този четвъртък, 29 март, от 14.30 часа пред Двореца на културата. Община Перник, която е инициатор на надпреварата, ще осигури по три малки и едно голямо глинено яйце.

Изрисуваните яйца от малките творци ще бъдат оценявани от жури, чийто председател е директорът на Регионалния исторически музей Венцислава Крумова, а членове са художниците Здравко Стойнев и Гергана Николова. В рамките на проявата ще бъдат връчени награди от кмета на община Перник Вяра Церовска.

Докато художниците шарят яйцата, градусът на настроението ще бъде приповдигнат със звънки песни и кръшни хора. В празничната програма ще се изявят талантите от детско-юношеския театър “Мускетарите” и ансамбъл “Граовче” към Обединения детски комплекс.

Разбира се, и тази година градът ще бъде изпъстрен с великденска украса. Красивите яйца, изработени от децата на Перник, ще създават допълнително настроение.