Кметът Владимир Джамбазов подпомага с допълнителни бонуси пенсионерите от Долна баня за Великден

Кметът Вл. Джамбазов предлага на ОбС да бъдат подпомогнати финансово възрастните и болни хора от рилската общината със символична помощ

Хората, които получават пенсия до 300 лева, ще получат от общината 40 лева, тези с пенсия до 400 лева ще получат 30 лева и с пенсия до 500 лева ще бъдат подпомогнати с 20 лева

 

Наред с великденските надбавки по 40 лева, които ще получат пенсионерите от правителството с априлските си пенсии, хората от третата възраст от Долна баня по традиция ще получат и допълнителна финансова помощ от общината, съобщиха от администрацията на кмета Владимир Джамбазов.
Община Долна баня е социално ангажирана община и за нея приоритет е грижата и помощта за възрастните и болни хора.
За да посрещнат достойно и спокойно долнобанските пенсионери Великден, в докладна записка кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов предлага на Общинския съвет да бъдат подпомогнати финансово възрастните и болни хора от рилската община със символична помощ.
Пенсионерите, които получават пенсия до 300 лева, общината ще ги подпомогне с 40 лева, тези с пенсия до 400 лева ще получат 30 лева и тези, които имат пенсия до 500 лева, ще бъдат подпомогнати с 20 лева.
По традиция за големия християнски празник община Долна баня с помощта на жените от пенсионерския клуб “Надежда” с председател Атанаска Лазарова ще приготвят и раздадат на пенсионерите, болните и социално слабите жители от рилската община празнични торби с великденски козунаци и боядисани яйца.