Дупничанката Мария Янева с бебето си на ръце връчи приза „Ангел на благодарността” на премиера Борисов

Дупничанката Мария Янева - председател нафондация „Искам бебе”, връчи приз на премиера Борисов.

Председателят на фондация „Искам бебе”, дупничанката Мария Янева, лично връчи приза „Ангел на благодарността” на премиера Бойко Борисов.

Мария Янева със своя син Радослав

Тя влезе с бебето си на ръце на заседание на Министерския съвет. Мария Янева е юрист по професия и дъщеря на директора на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева. Официалната церемония по награждаването се проведе миналата седмица в Народното събрание, но премиерът не успя да присъства заради ангажименти в Брюксел.

Затова Мария и бебето й Радослав влязоха в началото на заседанието на МС и лично поднесоха приза. Наградата е за осигуреното от държавата допълнително финансиране за ин витро процедури за нуждаещите се семейства, както и замразяване на яйцеклетки на онкоболни жени. На официалната церемония награди бяха връчени и на кмета на Дупница Методи Чимев, и на директора на Бюро по труда-Дупница Наташа Илиева за принос към благородната патриотична кауза.

Мария Янева от години е приела присърце надеждите на много жени да станат майки и е помогнала на мнозина от тях да сбъднат мечтите си. Мария е по майчинство с първородния си син Радослав, който отглежда заедно със съпруга си Радослав.

По инициатива на Мария Янева на 4 април в родния й град Дупница ще се състои благотворителен концерт и базар в Спортната зала за подкрепа на каузата „Искам бебе” за дупнишки семейства.