Олег Петров от Дупница вдига 5-звезден хотел и 4 луксозни къщи за гости в Паничище, инвестицията е поне 1 000 000 лв.

Олег Петров

 

И бизнес дама от Несебър вдига петзвезден хотел, купува 4 дка земя, общината ги продава за минимум по 70 000 лв. парчето

Нови петзвездни хотели ще грейнат в центъра на Паничище. Съветниците от Сапарева баня дадоха картбланш на кмета Калин Гелев да продаде три терена на бизнесмена Олег Петров от Дупница и Иванка Димова от Несебър.

Стефан Петров и Даниел Аттарян

Двамата заявиха желание да инвестират солидно в курорта.

Олег Петров беше собственик на бензиностанция, която продаде на грък.

Костадин Николов

Бизнесменът вече е заградил единия парцел и хотелът е вдигнат карабина. Сега той иска да си купи 1 дка земя около него и още 1 от другата страна на пътя до Информационния център. Строител на хотела е дупнишката фирма „Стройкомерс” на Даниел Аттарян.

Славейко Стайков

Сапаревобанци коментират, че комплексът ще има поне 100 стаи и уникален СПА център. В комплекс с него ще са и четири къщи за гости. Според запознати инвестицията възлиза на поне 1 000 000 лв.

Станко Станков

Петров пуска в действие и втори хотел в центъра на Сапарева баня, точно до гейзера. Той е напълно завършен.

Вторият крупен инвеститор, който изгря на хоризонта, е несебърската фирма „Артур 2007” ООД на Димова. Тя иска 4 дка земя за изграждане на луксозен хотелски комплекс.

Алексей Мелханов

Съветниците оторизираха кмета Гелев да организира търг с начална цена за квадратен метър от 70 лв., т.е. 1 дка общинска земя на Паничище излиза, че струва 70 000 лв. без ДДС.

„Твърде солена е цената, частните парцели вървят по 50 000 лв. за декар, мога веднага да ви намеря от Паничище”, сопна се един от най-големите приятели на Петров – общинският съветник от Дупница Костадин Костадинов.

„Това е глътка въздух за Сапарева баня и курорта Паничище. С двамата инвеститори курортът живна, струва ми се, че иначе беше в застой. Цената е добра, пистата „Бекяра” работи нонстоп цял месец, даже и аз се пуснах. Вода има, само трябва да се изградят нови мощности за еленергия”, заяви общинският съветник Костадин Николов, бивш юрисконсулт на общината. Курортът се сдоби и с магазин в самия център, той е собственост на бившия снабдител на строителните фирми на Братя Галеви Станко Станков. Той си вдигна и къща в курорта. Хотел в курорта има и депутатът от БСП Иван Ибришимов.

Инвеститор №1 в Сапарева баня си остава Алексей Мелханов, който има четири хотела и още толкова спортни игрища. Столичната „Феърплей” също вдигна хотел, но той още не е пуснат в действие. Фирма „Рила спрот” начело със Славейко Стайков е поредната, която има бази в Сапарева баня. Концесионерът на банята Иван Илчев има и хотел, сред хотелиерите е и Димитър Делийски, както и бобовдолското предприятие „Енергоремонт”.

По пътя към Паничище минихотел наследи общинският съветник от Дупница Спас Андреев, той обаче се мъчи да го продаде, но безуспешно, тъй като сградата се намира на усойно място.