„Беласица“ и „Сливнишки герой“ завършиха 0:0 в Сливница

Мачът премина под ръководството на Християна Гутева.

Вратарите на двата съперника Мартин Минев и Кирил Георгиев бяха на изключително ниво

 

Мачът от 23-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Сливнишки герой“ и „Беласица“ завърши при нулево равенство. Доста пропуски имаше и пред двете врати, като виновниците срещата да приключи без отбелязан гол бяха двамата вратари Мартин Минев за домакините и Кирил Георгиев за гостите, които бяха на изключително ниво.

През първата част на срещата Йордан Попов и Мариян Хаджиев се озоваха в близост до вратата на „Беласица“, но вратарят им Кирил Георгиев беше винаги на точното място и не позволи кълбото да се озове зад него в мрежата. Веднъж и гостите чрез нападателя си Васил Тачев бяха близо до отбелязване на гол, но Мартин Минев не позволи това да стане факт.

Двата отбора сътвориха доста голови положения, но вратарите им бяха на ниво.

Второто полувреме бе по-интересно и с повече голови ситуации. В 48-ата минута Мариян Хаджиев изведе Йордан Попов в наказателното поле на гостите, но насоченото кълбо бе изчистено навреме от защитата на „Беласица“. В 55-ата минута Запро Динев изскочи сам срещу вратаря на домакините Мартин Минев, но той с котешки рефлекс изби кълбото. 11 минути по-късно вратарят на „Беласица” Кирил Георгиев майсторски изби насочената топка отблизо от Мариян Хаджиев. До края на мача нови два пропуска направиха футболистите на петричкия тим. В 78-ата минута Васил Тачев проби отляво защитата на домакините и сам срещу вратаря Мартин Минев не успя да го преодолее. В 85-ата минута след бърза контраатака по десния фланг Запро Динев от 7-8 метра изпрати топката в аут.

„Резултатът е реален на база показаната игра на терена. През първото полувреме на три пъти изскочихме в удобни позиции за отбелязване на гол, но не успяхме. „Беласица“ също на два пъти имаше шансове за реализиране на попадение. Като цяло определям мача като слаб за нашия тим“, заяви след мача Петър Малинов – старши треньор на „Сливнишки герой“:

Старши треньорът на „Беласица“ Данаил Бачков заяви следното: „Имахме повече чисти голови положения в мача, като по два пъти Запро Динев и Васил Тачев не успяха да се възползват от ситуацията. С оглед проблемите, които имахме в защита -отсъствието на титулярите Любомир Граминов и Марин Георгиев – се справихме много добре. Момчетата изпълниха указанията ми, затворихме подстъпите към нашата врата и създадохме голови положения, които не успяхме да реализираме. Добър терен и обстановка, добро съдийство. Вече мислим за мача в сряда срещу отбора на „Банско“.