Ненчо Найденов, убил съпругата си Лидия с вилар, пред съда в Кюстендил: Бивш служител съм на МВР, мога да остана инвалид

Найденов в кюстендилския съд          Снимка: „Дарик”

Съдия Йоланда Цекова постанови мярка задържане под стража”, 15 г. затвор или до живот грозят 63-годишния мъж

Съдът остави за постоянно в ареста 63-годишния Ненчо Найденов от София, обвинен в убийството на съпругата му Лидия в треклянското село Косово. Прокурор Ангел Байрактарски пледира за най-тежката мярка за неотклонение. Найденов е признал вината си, той е извършил убийството с вилар (желязна вила). Адвокатите Димитров и Таков от София поискаха по-лека мярка за клиента им, като се позоваха на влошеното му здравословно състояние.
Съжалявам за извършеното. Дълги години съм бил служител на МВР. Знам, че съм извършил тежко престъпление. Имам здравословни проблеми с гръбначния стълб, вследствие на които мога да стана инвалид и ми е необходимо лечение”, каза пред съда Ненчо Найденов.
Съдия Йоланда Цекова постанови мярка задържане под стража”, защото Найденов е съпричастен към тежко престъпление, като се позова и на решение на Софийския районен съд, с което му е наложена забрана да приближава съпругата си.
Законът предвижда минимум 15 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.