Гимнастички на “Велбъжд” триумфираха в многобоя на 7-ия международен турнир Unicorn Cup – Будапеща

Гимнастичките на "Велбъжд"

 

Цветозара Миленкова с приз за най-елегантна грация, Антония  Николова и Симона Стоилова избрани за Мис Турнир

 

Светослава Георгиева, Цветозара Миленкова и Мишел Иванова от кюстендилския “Велбъжд” спечелиха надпреварата в многобоя на 7-ия международен турнир по художествена гимнастика Unicorn Cup – Будапеща, Унгария. Трите кюстендилски грации завоюваха по общо 3 златни отличия в своите възрастови групи. При родени 2009 А кат Светослава е първа на без уред, въже и в многобоя. Цветозара обра златото на обръч, топка и многобой при 2007 А кат. Мишел бе над всички на обръч, бухалки и многобой при 2005 А категория.

Цветозара Миленкова

Три медала – сребърен на бухалки и два бронзови на топка и многобой, грабна Антония Николова при 2000 Б кат. Две бронзови отличия за Симона Стоилова в многобоя и на лента, както и четвърто място на бухалки при 2002 Б кат. Емили Николчова зае шесто място на без уред при 2009 С категория.

Освен медалите гимнастичките на Весела Николчова обраха и три индивидуални приза. Цветозара Миленкова бе наградена и за най-елегантна гимнастичка при родените 2007 г. Антония Николова и Симона Стоилова бяха избрани за Мис Турнир, съответно при родените 2000 и 2002 г.

Участие в турнира взеха над 200 състезателки от Чехия, Русия, Израел, Сърбия, Босна и Херцеговина, Унгария, Хърватия и България. СКГ “Велбъжд” се представи с 6 момичета.

Следващото изпитание за гимнастички на “Велбъжд” ще е турнирът “Златен обръч”, който ще се проведе от 10 до 12 април в Панагюрище.