Дамата на Панчо Панайотов Василка Александрова от Дупница мина в отбора на кмета на Струмяни Емил Илиев

Под нейната диригентска палка с. Микрево светна с LED осветление, прекроиха и коритото на река

 

Дамата на легендарния дупнишки политик Панчо Панайотов Василка Александрова е станала дясна ръка на кмета на Струмяни Емил Илиев. Александрова, която беше общински съветник с Панайотов в Дупница, сега работи в община Струмяни като ръководител, координатор на проекти и председател на комисии по избор на фирми по обществени поръчки.

Панчо Панайотов

Александрова, която е юрист по образование с диплома от ЮЗУ „Неофит Рилски”, фигурира в списъка на експертите към Агенцията за обществените поръчки. Тя е ръководител на един от най-големите проекти, които община Струмяни е спечелила през последните години. Става въпрос за проекта „Инсталиране на  LED осветление в село Микрево”. Стойността на инвестицията е от порядъка 380 000 евро, вложени в най-голямото село в общината. Проектът вече е приключен три месеца предсрочно. Осветлението е монтирано, а общината вече отчита по-малки сметки за осветление. Заложената продължителност на изпълнение на дейностите по проекта беше 18 месеца и трябваше да се финализира на 16 април. Реално обаче новото осветление светна 3 месеца по-рано.

Александрова работи и по още един ключов проект на общината, свързан със защита на населението в Струмяни и Карбинци, Р. Македония. Проектът предвижда корекция на коритата на река Козячка, Карбинци и Шишка за 379 150,14 евро.

И по двата проекта се отделят суми както за Струмяни, така и за партньорите в Македония.

Същевременно Александрова председателства и конкурсите на община Струмяни. Общината е малка, обаче с много работлива администрация и много добър кмет, каза Василка Александрова, която не пожела да съобщи къде и как е срещнала Емил Илиев и е станала част от екипа му.

Както е известно, Василка Александрова е от Дупница, тя беше от листата на Панчо Панайотов. Двамата успяха да влязат преди 10-ина години в състава на местния Общински съвет. От около 5 години Александрова живее в София.