Подвиг! 18-годишната самоковка Мартина Хаджийска стана държавна шампионка по карате в Стара Загора

Контузената Мария Чепилова се окичи със сребро, Никол Казанджиева спечели бронз в дебюта си

Медали и сълзи от радост за каратеките на клуб „Сатори” след държавното първенство и надпреварата за купа „Верея” в Стара Загора.

Дебютиралата на състезание при жените Мартина Хаджийска хвърли бомбата, печелейки злато по безапелационен начин в кат. над 60 кг. Навършилото съвсем наскоро 18 години дарование дори излезе без протектори на татамито, но това не й попречи да детронира на финала европейската шампионка за 2017 година Любомира Николаева. С успеха си под Аязмото Хаджийска заслужи от организаторите специален приз за висок боен дух, който й бе връчен от един от основоположниците на каратето в България – шихан Асен Асенов.

Мария Чепилова пък стана вицешампионка в кат. над 60 кг при девойките старша възраст. В битката за титлата страдащата от травма Чепилова отстъпи на световната шампионка за миналата година Мариела Любенова.

На подиума още при дебютното си участие в спортна проява пък стъпи Никол Казанджиева. Тя се окичи с бронз в изключително оспорваната надпревара в кат. над 55 кг в същата възрастова група.

Единственият представител на „Сатори” Антон Соколов (над 70 кг, младежи старша възраст) не можа да се пребори за подиум в дебютното си излизане на татамито.

Според правилата резултатите и на четиримата бойци на самоковския клуб се дублират за републиканския шампионат и за купа „Верея”.

На снимката: Самоковските каратеки и треньорът им Румен Санкийски след шампионата под Аязмото.