„Рилец” свали „Правец” от върха след драма и 3:2 на стадиона в Говедарци

Отлично начало през пролетта за симпатичния отбор на „Рилец” (Говедарци)! Тимът от най-голямото село в Самоковска община удари с 3:2 лидера в ОФГ София-изток и непознаващ вкуса на поражението до момента „Правец” и се укрепи трети в подреждането с актив от 22 точки. На първото място с 27 т. изскочи „Бенковски” (Костенец) след категорично 4:0 над „Левски 1923” (Елин Пелин), а досегашният първенец „Правец” остава втори с 25 пункта.

Домакините започнаха ударно срещата и още през пърата част взеха хубава преднина от два гола. Точни бяха Захарин Грозданов и Ивайло Иванов. Гостите намалиха пасива си след час игра чрез Тонислав Петков, но говедарчани набързо възстановиха аванса си благодарение на напористия Даниел Димитров. Силите на досегашния лидер в дивизията стигнаха само за още един почетен гол в края на мача.

Наставникът на „Рилец” Димчо Маринов и кметът на Говедарци Георги Шуманов изразиха задоволството си от постигнатата победа и от играта на тима. Главният рефер и делегатът на БФС пък заявиха след дербито, че то по нищо не е отстъпвало на сблъсъците от по-горното ниво на футбола у нас.

На снимката: Футболистите на Димчо Маринов изиграха отличен мач срещу непобедения до момента състав на гостите.