Читатели: Ченгета пазят незаконно паркиралите клиенти на Жоре Капуто пред вървежната гумаджийница на най-голямото кръстовище в Дупница

Безобразно паркиране на най-голямото крастовище в Дупница на улицата пред „Лидл“ – “Срахил войвода“ и „Хан Аспарух“ причини огромно задръстване и създава ежедневно предпоставки за ПТП-та, сигнализира нашият читател Иван Т.

 

Той изпраща и снимки. На място беше и екип на ВЯРА. Фотосите са правени в час пик – между 17 и 18 часа, когато движението в града е особено натоварено. Причината за стълпотворението е оборотната гумаджийница на приближения до Братя Галеви – бивш полицай Георги Стойнев. Тя се стопанисва от сина му Димитър Стойнев. Стойневи въртят и кафене на мястото.

Базата им е струпана в двора на жилищен блок, като започва от тротоара на кръстовището. Колите на клиентите им са окупирали улицата от кръстовището чак до автобусната спирка.

Гумаджийницата е разположена в посока изход и вход на града, а колите бяха паркирани една след друга. Водачите сменяха зимни гуми с летни. Най- странното е, че на мястото беше паркирал полицейски джип. Полицаите обаче ги нямаше. „Ченгетата са си близки с бившия си колега и въобще не закачат клиенти на Жоре Капуто, пият си при него, на Жоре не му пука от властите, един кокошарник да си направиш, веднага ще ти го бутнат, но Жоре може да се разпищолва. Законна ли е гумаджийницата, кой му е дал разрешително да я направи в прилежащия терен на блока ни?“- пита Иван Т.