Александър Кроснев

Опасност от пожари виси над горите в Самоковско. Читатели на в. “Вяра“ подадоха десетки сигнали в редакцията ни с тревожното питане: „Докога ще се палят стърнищата?“. „От години в Самоковско проблемът е един и същ – въпреки забраните и предупрежденията от страна на пожарната жители на селата продължават да палят стърнищата и да предизвикват пожари. Преди години при такъв пожар в Горни Окол едва не изгоряха къщите на хората, но поука за самоковци няма. През тази седмица всекидневно пожарната отива на пожари“ – възмущават се самоковци. „Благодарение на усилията на пожарната и нашата помощ до горски пожари не се стигна. Ситуацията наистина е тревожна, защото се палят стърнищата и пожарите разширяват територията си в доста от случаите. Тези дни успяхме да ги овладеем и не навлязоха в гората. Дават се непрекъснато дежурства. За 2018 г. горски пожари на територията на ДГС-Самоков не са допуснати“ – заяви пред „Вяра“ инж. Александър Кроснев. Преди дни заради запалени стърнища пожари имаше в „Ръжана“, около Широки дол и други.

 

1 коментар

  1. Освен стрънища масово се палят огньове на Ридо над самия град . Онзи ден бях на разхот там и с очите си видях как група младежи бяха запалили огън точно до новите бесетки и пейки на стадиона на Ридо !
    Нали се сещате че това място е на триста метра от къщите на ул. Подридна !
    Трагедията може да се избегне само със сериозен контрол и солидни глоби , най вече трябва да се забрани паленето на огън толкова близо до града !
    Да се наслагат табелки и телефон за подаване на сигнали за да не се вайкаме после !!!

Comments are closed.