Дъщерята на кмета Кабзималски – Анна-Мария, и вокалната група на Емилия Начева пяха на сбирка на 65-има от най-възрастните хора в Рила

Кметът Георги Кабзималски поздрави празнуващите.

Секретарят на читалището Мария Жлябинкова: От 25 г. събираме бабите и дядовците на великденско тържество

 

Пенсионерите над 80-годишна възраст се събраха на весела сбирка за Великден в град Рила. По традиция за 25-а поредна година местното читалище „Христо Ботев”, с помощта на спонсори,  събра на великденска среща 65-има от най-възрастните от планинското градче.

Мария Жлябинкова приветства гостите.

За бабите и дядовците, стигнали достолепната възраст, пяха Детската вокална група с ръководител Емилия Начева и Съставът за стари градски и народни песни, ръководен от Иван Кацарски.

Децата от вокалната група с ръководител Емилия Начева

Освен организацията от читалището осигуриха за празничната трапеза и салатата, която нарязаха собственоръчно. Домакините Мария и Калин Начеви и персоналът на ресторанта помогнаха с готвенето. Възрастните хора поздрави кметът Георги Кабзималски. „От 25 г. на третия ден от Великден правим среща на най-възрастните хора в местен ресторант. Празникът се осъществява с помощта на спонсори.

Най-възрастните хора в Рила се събират на Великден от 25 г.

Някои от тях осигуриха кюфтета, други – козунаци, трети – безалкохолни. Сега на поканите ни се отзоваха 65-има от живеещите в Рила общо 139 души над 80 г. Получи се много мило тържество. Хората с нетърпение чакат този ден, в който могат да си поговорят за внуците и правнуците, за ежедневието.

На тях им е нужно много малко, за да се почувстват значими. Това е една традиционна среща, на която нашите родители, баби и дядовци отварят сърцата си за светлия християнски празник, споделят радости и тревоги, а ние – организаторите, ги поздравяваме с песни и благопожелания за здраве и дълголетие! Хората най-много се радваха на изпълненията на Детската вокална група, в която пеят деца от 4 до 13 г. Най-малките в нея са 4-годишните Анна-Мария Кабзималска, която е дъщеричка на кмета Кабзималски, и Благовеста Миладинова. Някои от хората се хванаха и на хорце”, коментира секретарят на читалището Мария Жлябинкова.