Градоносният Михаил Терзиев от Сандански в битка за поста главен директор при Горновски

Петър Горновски

Експертът от Изпълнителна агенция „Борба с градушките” инж. Михаил Терзиев е третият кандидат в конкурса за поста главен директор на Инспекцията за държавен технически надзор към ДАМТН. Той влиза в надпреварата за поста с бизнесмена Иван Ганчев. Както „Вяра” писа, Ганчев заедно със съпругата си има две фирми за контрол над газостанциите и съоръженията с повишена опасност в цяла България.

Валентин Чиликов

Според юристи това поставя бизнесмена в положение на конфликт на интереси и той не би могъл да заеме поста, но според коментарите именно Ганчев е фаворитът.

Компания на Терзиев и Ганчев в конкурса прави Янко Славов от Бургас, който е работил в агенцията допреди Великден.

Около Терзиев преди време гръмна скандал. Той работил към ЧЕЗ – Сандански и според публикация в сайта „Афера” притискал електрокомпании да плащат по 500 лв. на ден всяка, за да не бъдат изключени, а централите в Благоевградско били над 500.

Тези публикации не бяха потвърдени, а източниците им не бяха съобщени. Прокуратурата не се самосезира и не излезе с изявление по случая.

Припомняме, че 50% от служителите в агенцията са от Югозападна България, а главен секретар доскоро беше бившият кмет на Струмяни Валентин Чиликов, който обаче подаде оставка преди повече от месец.