ТРИУМФ: След 40 години кюстендилска гимнастичка отново е на върха на Държавното първенство “Златен обръч”

Шампионката Цвети и треньорката й Весела Николчова

Цветозара Миленкова триумфира в многобоя при девойки младша възраст, грабна и златото на топка

 

Кюстендилската школа по художествена гимнастика има огромен повод за гордост и радост. След повече от 40 години чакане, падения и възходи, талантливата Цветозара Миленкова триумфира в многобоя на Държавното първенство “Златен обръч” при девойки младша възраст. На килима в зала “Асарел” – Панагюрище, възпитаничката на треньорката Весела Николчова грабна златния медал, след като изигра безупречно съчетанията си на въже, топка, обръч и лента и събра общ сбор от 39, 250 т. След нея се наредиха Алина Коломиец от “Олимпия” (Бургас) с 39, 225 т. и Кристина Кърчева, също от “Олимпия” (Бургас) с 38, 450 т.

Кюстендилската грация триумфира и на топка

Кюстендилската школа участва с още три гимнастички в първенството. Нилана Колевска се нареди на 18-о място от с 33, 775 точки, Михаела Александрова е 63-та, а веднага след нея е Ралица Стоилова от участващи 77 състезателки.

11-годишната Цветозара е първа година младша възраст и се състезава с родените 2006 г., за това успехът й е още по-голям. Чаровната грация се класира и за три финала на отделните уреди. На топка тя отново показа превъзходството си и се окичи със златото. На въже и лента остана шеста.

“Успехът на Цвети е невероятен, но тя си го заслужава с труда който полага. Напрежението мина, но удовлетворението от постигнатото е огромно”, сподели треньорката Весела Николчова.

“Благодаря ти Цвети! Благодаря ти Веси! Дочаках след малко повече от 40 години след Илиана Илиева отново да имаме победителка в най-големия турнир за деца ” Златен обръч”. Направихте ме много горда и щастлива”, написа доайенката на кюстендилската художествена гимнастика Райна Афионлиева.