„Пирин“ (Гоце Делчев)  победи „Марек“ с 2:1 и съхрани надежди за оцеляване

Иван Близнаков

Иван Близнаков: За мача събирах пари от приятели, за да се разплатя със съдии и охрана. Не може да продължаваме да играем на самоиздръжка

 

Повече от драматичен бе краят на двубоя между „Пирин“ (ГД) и „Марек 1915“  от 26-ият кръг на Югозападната Трета лига. „Пирин“ записа важен успех и три точки в битката си за оставане в групата. Домакините  победиха „Марек“ 1915 с 2:1, като двете попадения бяха реализирани от опитния Виктор Шишков.

Срещата бе изпълнена с много страсти, но след последният сигнал домакините ликуваха. Футболистите на „Пирин“ започнаха агресивно срещата и атакуваха по-често към вратата на Костадин Гоцев. В 25-ата минута Виктор Шишков засече с глава добро центриране на Улисес Алварадо и вкара топката във вратата на „Марек“. В 58-та минута домакините  вкараха гол, но попадението не бе зачетено от главния съдия Николай Рамунски, който отсъди засада. В 72-ата минута след удар на Еньо Кръстовчев топката премина на сантиметри от вратата на Захари Димитров. В 78-ата минута дупничани стигнаха до изравняване след гол на Димитър Владимиров, но домакините имаха претенции, че топката е трябвало да бъде върната, а не разиграна. Двубоят вървеше към равенство, но драмата дойде в продължението, дадено от главния съдия. Орлин  Орлинов от „Пирин“ изпълни пряк свободен удар и след разбъркване в наказателното поле Виктор Шишков се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата на гостите, с което донесе важните три точки и победата на „Пирин“. За саморазправа бяха отстранени от игра с директни червени картони Дерменджиев от „Пирин“ и Атанасов от „Марек“.

„В тази среща не играха четирима титулярни футболисти по различни причини. При това положение заложихме на наши млади момчета, повечето на 17 годишна възраст, които показаха истинско мъжество в срещата. Без достатъчни финанси не се прави мъжки футбол. За мача срещу „Марек“ събирах пари от приятели, за да се разплатя със съдии, охрана и останалите длъжностни лица, без които не може да се проведе мача. Не може да продължаваме да играем на самоиздръжка. Приканвам общинското ръководство да направи всичко възможно да се гласува на сесия на Общинския съвет отпускане на финанси, за да може да се разплатим с хората от клуба и да играем по-спокойно до края на първенството. Не може да очакваме добри резултати без достатъчно финансиране. Имам сведение, че за оставането на някои отбори в групата са осигурени по 100 хил.лв.“, каза след мача Иван Близнаков – президент на ФК „Пирин“ (Гоце Делчев).

Наставникът на „Марек“ Цветан Видински заяви следното: „Независимо от загубата, момчетата ни играха добре. Над 8 чисти 100 %-тови голови положения не успяхме да реализираме. Допуснахме отбелязване на два гола от статични положения. Съдиите в този мач не знаеха къде се намират, особено страничните. Два много тежки мача изиграхме като гости през седмицата, при ужасни условия и обстановка – срещу „Беласица“ в Коларово  сега срещу „Пирин“ в Гоце Делчев.