Поетът Михаил Калдъръмов от Кюстендил представи първата си детска книга в Дупница, гл. библиотекар В. Алексиева: Книжката е интересна, номинирана е за конкурса „Бисерче вълшебно”

Михаил Калдъръмов раздава автографи на малките читатели.

 

Читателите зарадваха автора на „Дракончето в мен” с подарък – детска рисунка с послание

Кюстендилският поет Михаил Калдъръмов гостува на читалище „Зора 1878” в Дупница, където представи първата си книга за деца „Дракончето в мен”. Библиотеката при читалището даде среща на ученици от училище „Св. св. Кирил и Методий” в града с поета, написал стотици стихотворения за възрастни. Като съмишленик на автора в неговия първи опит за завладяване на детската аудитория на събитието присъства и дългогодишният приятел на Михаил Калдъръмов – поетесата Мариана Александрова.

С книжката и автора й се запознаха възпитаници на училище „Св. св. Кирил и Методий”.

Изключително подготвени, децата атакуваха поета с въпроси, свързани не само с книжката, но и с живота като цяло. Успяха да развълнуват автора с подарък – детска рисунка с послание от всички деца.

„Както и авторът подчерта, за деца се пише много трудно. В нашия регион хората, които създават детска литература, са много малко. Затова ценим всеки такъв автор. Книжката е много интересна, приема се много добре. Неслучайно е номинирана за тазгодишния конкурс „Бисерче вълшебно”. Прекрасни са и илюстрациите на книжката, които е направила художничката Мая Боцева”, сподели гл. библиотекар Валентина Алексиева. „Развързахме вързопчето с истории за дракони, крокодили, маймуни, падащи от небето риби и какво ли не още в непринудена среща на поета Михаил Калдъръмов с ученици от 4-ти “б” клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с класен ръководител Соня Илиева. С вълнение и интерес децата слушаха предисторията на написването на първата детска книжка на автора, която е свързана с неговата внучка Изабела. Истории, разказани от детето по скайп, оживяват в книгата „Дракончето в мен”, допълниха от библиотеката.

Михаил Калдъръмов е автор на 7 поетични книги и един сборник с импресии „Памет за Майстора”, бивш директор на Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора” в Кюстендил. Това е второто представяне на „Дракончето в мен” в Дупница, след като с книжката и създателя й неотдавна се запознаха ученици от училище „Неофит Рилски”. Книжката е била представена и в Кюстендил.