Избраха бармана Иван Тодоров  за управител на ПК „Паничище” в Сапарева баня, шефката Елка Тодорова се пенсионира след 42 г. работа в кооперацията

Иван Тодоров

 

 

Нов управител има ПК „Паничище” в Сапарева баня. Поста заема Иван Кирилов Тодоров – досегашен барман, сервитьор и шофьор на кооперацията. Новият управител е избран на редовно отчетно-изборно събрание, проведено на 27 март.

Елка Тодорова

Избран е с пълно мнозинство от всички присъствали на събранието 51 пълномощници, при общо 70 пълномощници, имащи правото да представляват членуващите в кооперацията 410 души.

Иван Тодоров има средно специално образование, завършил е Техникум по обществено хранене в Кюстендил. В кооперацията членува от 1998 г., а от 2000 г. работи в нея, като съвместява няколко длъжности. Новият управител ще встъпи в длъжност след регистрацията му в Търговския регистър.

Тодоров е на 38 години. Син е на досегашната дългогодишна служителка и управителка в ПК „Паничище” Елка Тодорова, която излиза в пенсия. „Пенсионирам се след 42 г. в кооперацията, която е единственото ми работно място. Започнах работа на 19 години, от най-низшата длъжност – инкасатор. След това бях плановик, гл. счетоводител, а от 1995 г. – управител. Що се отнася до Иван, той бе избран единодушно, без нито един глас „против”. Кооперацията има фурна, пицария, няколко магазина за хранителни стоки, даваме и доста обекти под наем. Има приходи”, обясни Елка Тодорова. Тя е бивш общински съветник в планинското градче от НДСВ, като в този мандат в местния парламент е другият й син – Георги Тодоров, избран от листата на „България без цензура”.