Председателят на Софийския арбитражен съд при Международната асоциация за правосъдие и арбитраж Мария Янева от Дупница и президентът на Международния съд в Париж (CAIP) Бодуан Делфорж подписаха Споразумение за сътрудничество между двете институции. В документа е посочено, че шестима български юристи ще бъдат вписани в официалните регистри с международни съдии на Международната арбитражна камара в Париж, а съответно френски юристи ще бъдат вписани при нас. Първите български юристи, които ще бъдат вписани в Парижкия международен арбитраж, са Мария Янева и Георги Спасов. Споразумението ще бъде от огромна полза най-вече за родния бизнес, тъй като арбитражните дела вече ще могат да бъдат гледани и в София. Това е първото споразумение, което Международната арбитражна камара в Париж сключва с институция от нашата страна.

Мария Янева е дъщеря на шефката на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева и е председател на фондация „Искам бебе”. Преди няколко седмици заедно със сина си на ръце тя връчи на премиера Борисов приза „Ангели на благодарността”.

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. БРАВО,ЧУДЕСНО, адмирации за тази млада и ДОСТОЙНА Дупничанка!Дупница се гордее с тези млади хора!УСПЕХ и нагоре!

  2. Не сме глупави дупничани за което се убеждаваме за пореден път! Редица известни личности прославят града ни за което им дължим дълбок поклон! Мария поздравяваме те за успехите ти!

Comments are closed.