Вой на линейки в Дупница! Десетки екипи на полицията, огнеборци и Спешна помощ „спасяваха” ранени в удар между микробус и 2 коли, имаше и пострадали при свлачище

Мащабната акция бе част от техническо обучение, движението по Е-79 бе пуснато следобед

 

Отвориха за движение главен път Е-79 в района на тунела край Дупница след мащабното техническо учение, проведено от пожарната и полицията.

Жителите на кв. „Байкал” бяха събудени от десетки линейки и пожарни автомобили, които заеха позиция под пътния възел. Оттам те поеха в посока тунела, където движението бе спряно.

Разигра се спасителна операция при катастрофа с две коли и микробус в тунела край Дупница, свлечена земна маса, пострадали хора и пожар. В учението на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Кюстендил се вкрлючиха още Областна дирекция на МВР-Кюстендил, Център на спешна медицинска помощ-Кюстендил, БЧК, община Дупница и Областно пътно управление-Кюстендил. Движението бе спряно и на ул. „Пиротска”. Обходният път минаваше през града, което доведе до леко задръстване.

Буквално целият град бе огласен от воя на линейки.
Екипи на Спешен център изведоха „пострадалите“, като тези, които бяха в тежко състояние, бяха закарани в болница, а на останалите се оказваше медицинска помощ на място. Учението завърши с изваждане на катастрофиралите коли от тунела. След това екипите разиграха ситуация при наводнение. Целта на подобни обучения, които се провеждат периодично, е да се оттренират действията на щаба в Дупница и останалите служби. Службите уверяват, че така се действа и в реална среда, а тези тренировки са начин служителите да бъдат подготвени за действие при подобни случаи.