Поредна авария при смяната на водопровода остави на сухо жк „Бистрица” в Дупница, читател: Питах какво става, работниците ме изгониха

 

Всяка седмица и авария, не знаем как ще я караме, ако е така постоянно, негодуваха читатели

 

„Всяка седмица и авария. Не знаем как ще я караме, ако положението продължава да бъде такова, докато текат работите по полагането на новия водопровод в жк „Бистрица”, оплакаха се жителите на най-големия квартал в Дупница, където се работи по подмяна на водопровод и канал.

Както „Вяра” писа миналата седмица, работници на фирма „Нивелстрой” скъсаха стария водопровод на ул. „Асен Меджидиев“ и оставиха на сухо почти за цял ден жителите на улицата и съседната „Жива вода”.

Причината за вчерашната авария е същата – скъсан водопровод при полагане на новите тръби. Сакатлъкът този път е станал в района на бл. 62 в квартала.

„Поредната авария, пак сме без вода и никой не ни предупреждава докога ще е така”, ядосваха се жители на жк „Бистрица”.

„Отидох на място по човешки да питам докога ще сме без вода. Работниците ме изгониха агресивно. Двама-трима работеха, другите гледаха и се бяха отдали на сладки приказки”, добави друг наш читател, който ни изпрати снимки от мястото на аварията.

Опитахме се да се свържем с директора на ВиК-Дупница Илия Илиев, но той не вдигна телефона си. „Шофирам, не мога да говоря в момента”, отсече техническият ръководител на обекта Стефан Димитров и затвори телефона.

Превръща се в порочен кръг при всяка авария от фирмата изпълнител и ВиК-Дупница да си прехвърлят топката за това кой е виновен, кой трябва да отстрани аварията и кой е по- некомпетентен. Единствената жертва на тези взаимни нападки обаче са само хората, които не спират да питат докога.

В средата на март, когато беше скъсана тръба от захранващия водопровод до стадиона в жк „Бистрица”, пък положението доби размерите на бедствие, след като поредната авария спря кранчетата на част от жителите на квартала за 48 часа.