Гражданинът на света Ангел Недялков сменя емблемата Ал. Краваров в ОбС – Банско, призна: Не съм вдъхновен, но политиката има нужда от млади хора

Ангел Недялков

 Младият съветник е учил в Холандия, кръстосвал е из цяла Европа, но сърцето му взема Италия

 Образованието в Холандия е на светлинни години от тук, знаеш къде отиват данъците ти, но по природа и стойностни хора сме си несравними, призна Недялков 

Миг от студентските години.

 

29- годишният бизнесмен Ангел Недялков поема щафетата в ОбС – Банско от емблемата Александър Краваров. Така се оказва, че най- младият съветник ще има тежката задача да опита да запълни празнотата, оставена от наскоро починалия бивш кмет на курорта Краваров.

Недялков е завършил бакалавърска степен в Университета за приложни науки в Хага, Холандия, специалност „Международен бизнес и мениджмънт”. В момента работи във фирма от Турция с офис в София в сферата на туризма, развива и бизнес с внос на козметика.

За читателите на вестник „Вяра” Недялков разказа малко повече за себе си.

„Не съм особено въодушевен от влизането ми в политиката, но пък, дай Боже, още млади хора да влязат. Смятам, че тогава нещата ще изглеждат по друг начин, а аз ще съм по- доволен. Живея в София, но баща ми в Банско. Какво ще направя за хората в Банско? Не мога да кажа, защото има година и половина до другите избори, а ще отнеме и време да навляза в дълбините на общината. За първи път имам реален допир с политика. Ще ми отнеме време да свикна. Аз съм просто един от 17- те съветника. Разбирам, че сам не мога да направя кой знае колко, но мога да отстоявам позиция. С част от хората във ВМРО в Банско се познавам, а освен всичко сме приятели. Помагал съм по време на предишни избори. На последните целта беше да се вкарат млади хора в политиката. Александър Краваров веднага се съгласи да съм част от листата.”, заяви Ангел Недялков.

Той разказа още, че е завършил през 2012 г. в Холандия, но не е останал там да работи и да се реализира, защото разрешителни за работа българите получили едва през 2014 г.

„Трябваше да работя нелегално, за да се издържам. Прибрах се и започнах работа с мисълта, че и тук мога нещо да постигна. Като студент в Холандия аз работен по 40 часа на месец и това много ми помагаше. Българите в Холандия нямаха шанс, ако холандец не дойдеше да ги покани на работа. А това бе свързано с попълването на един склад документи и се чакаше много време. Затова българите там са малко. Но това беше преди 2014г., вече е по- лесно. Брат ми е в Амстердам и работи там, той е консултант в швейцарска фармацевтична компания.”, обрисува положението на новоизпеченият политик.

„Има огромна разлика между живота в Холандия и България. Алкохол, забавления, наеми и недвижими имоти там са по- солени. Цените на храната и дрехите са горе- долу на едно ниво, а даже в Холандия са и по- ниски. За образованието даже не ми се говори. Съотношението цена- качество е светлинни години напред в полза на наводнената държава. Има университети в България, които търсят или същите по размер такси и даже по- високи, а не предлагат нищо по- добро. Холандия е сред т.нар социални държави. Плащаш високи данъци, но знаеш после къде отиват парите. Тук в България не е така. Но по природа и стойностни хора нашата родина е по- добро място за живеене.

Един малък пример. Глобиха ме 60 евро за това, че контейнерът към апартамента, в който живеех, беше разпилян не в деня за събиране на боклука. Евала, там няма компромиси дори с това.”, добави   Недялков. В свободното си време той обича да пътува. „Пътувам нон стоп, преди извън България, сега в България. Чета много, главно конспиративни книги и световни загадки. Нямам време за спорт, но гледам адски много футбол и съм запален фен, но български футбол не подкрепям, това не е футбол. Живял съм в Италия, Австрия и Холандия. Посетил съм голяма част от европейските държави Англия, Германия, Белгия, Испания, Чехия, Унгария и балканските страни. До Италия съм ходил над 30 пъти, много ми е на сърце. Имах дълго време приятелка италианка и затова пътувах често, така лека полека се влюбих и в държавата. Там е прекрасно, уреден живот, култура и природа, невероятно.”, разказа сладкодумният млад политик, който обеща да напише книга.