25-годишен младеж хвърлил бомбичката на стадиона, грозят го 15 г. затвор

„След активните и много бързи действия на МВР и СДВР вече имаме привлечено лице в качеството му на обвиняем за причинените телесни повреди на служителите на “Жандармерия” на 18 април.“ Това каза на брифинг в Съдебната палата градският прокурор Емилия Русинова във връзка с инцидента на мача “Левски“ – ЦСКА, при който полицейска служителка беше ранена с бомбичка.

“Извършителят на деянието, за когото твърдим, че е такъв, е роден през 1993 г. Пострадалата жена е само 1 година по-малка от него”, посочи тя. “Не е познат на МВР, няма регистрации, не е осъждан”, коментира Емилия Русинова. Тя каза, че са разпитани около 64-ма футболни запалянковци. Разпитани са и близки на лицето, пред които той е признал.

“Иззети са дрехите на обвиняемия, с които е бил облечен в момента на извършване на деянието”, каза още Русинова.

Лицето е задържано за 72 часа, мярката изтича в понеделник. Прокурорът ще иска налагане на постоянна мярка “задържане под стража”, каза още Русинова.

“Повдигнато му е обвинение за тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години”, заяви тя. “Установени са множество свидетели, които дават показания за поведението му след извършване на деянието”, посочи Емилия Русинова.

“Към момента според събраните данни дрехите, бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице”, обясни прокурор Русинова.

Сн.

Разпитани са около 64-ма футболни запалянковци и близки на лицето, пред които той е признал.