Боби Хазуров донесе победата на „Септември“ срещу „Марек“  на „Бончук“

Наставникът на „Септември“ (Симитли) Спас Стоименов бе изгонен от резервната скамейка заради реплики към главния арбитър Вангел Вангелов.

 

„Марек“ загуби като домакин мача си от 27-ия кръг за първенството срещу единия от силните отбори в групата, този на  „Септември“ (Симитли). Двубоят започна с равностойна игра. В 23-тата минута домакините имаха шанс да открият резултата, но насочената топка тупна на напречната греда зад стража на гостите. Гостуващият тим реализира попадение в даденото едноминутно продължение на първото полувреме. Тогава от корнер топката бе центрирана в наказателното поле на „Марек“ и с глава опитният нападател Борислав Хазуров я насочи в долния ляв ъгъл на вратаря Костадин Гоцев за 0:1.

След почивката домакините упражниха натиск, но защитата на гостите реагираше адекватно и навреме пресичаше намеренията им за промяна на резултата. Малшанс споходи домакините 15-ина минути преди края, когато капитанът Еньо Кръстовчев получи разтежение и трябваше да напусне терена. Така „Марек“  остана с 10 души на игрището, тъй като вече бяха направени 3-те смени и това утежни още повече ситуацията за положителна развръзка в мача.

С тази победа отборът на „Септември“ (Симитли) вече с 43 точки е четвърти във временното класиране на ЮЗ трета лига. „Марек“  с новата си домакинска загуба е девети с 35 точки.