Обвиненият в блудство с 4-годишно момиче – Бисер Тасев от Рила, остава в ареста за 79 часа, гинеколог установи зачервявания

Бащата Валентин Иванов

Прокуратурата е започнала разследване на подадения от майката на детето сигнал

 

34-годишният Бисер Тасев от Рила, обвинен в блудство с 4- годишната си племенница, остава в ареста. Досъдебно производство за блудство с четиригодишно дете е започнато в полицията в Рила в края на миналата седмица. Това съобщи говорителят на полицията Катя Табачка. Насилникът е задържан за 79 часа. За случая е уведомен дежурен прокурор. Прокуратурата е започнала разследване на подадения от майката на детето сигнал. Момиченцето било оставено за около 20 дни на грижите на първия братовчед на баща си – Тасев, защото родителите му отсъствали от града. Когато се върнали, разбрали от роднинско дете, че дъщеря им разказала, че “татко Бисер” правил с нея “лоши неща”. Детето наричало така Тасев, защото се родила, когато баща й бил в затвора и братовчедът му, който пък живеел със сестрата на майката, се грижил за нея. Гинеколог установи, че има зачервяване на детето, а съдебномедицинска експертиза ще изясни дали е имало изнасилване, или блудство. С детето, което е от ромски произход, ще работи психолог.

Припомняме, бащата Валентин Иванов разказа: Детето е в стрес, скача през нощта. Не съм го очаквал от този човек. Звъннах да го питам какво ми направи с детето, той затвори телефона. Не искам повече да го виждам този човек”.