Върл опозиционер на Икономов се закле в ОбС-Банско, кметът отсъства

Ангел Недялков и Петър Баряков

 

Новият общински съветник на Банско Ангел Недялков: Критичен съм към изпълнението на водния цикъл, не познавам кмета Икономов

 

 

29-годишният Ангел Недялков от София се закле като съветник в ОбС-Банско на мястото на починалия в края на месец март Александър Краваров. Той влиза в местния парламент от листата на коалиция „Заедно за община Банско” – ВМРО, ББЦ, ДСХ, АТАКА. Баща му е от Велико Търново, но от години живее в Банско и участва активно в местните избори. Семейството подкрепя групата общински съветници, водени от екскмета на Банско Александър Краваров, който почина миналия месец. Новият съветник е бил яростен опозиционер на Икономов преди изборите. После групата му се превърна в партньор №1 на представителите на ГЕРБ в Общинския съвет. От същата група бе излъчен и новият ОбС председател Петър Баряков, след като Владимир Колчагов бе отстранен от поста през август 2017 г.

Кметът Георги Икономов отсъства от заседанието на Общинския съвет.

Ангел Недялков е завършил висшето си образование в Университета за приложни науки в Хага, Холандия, специалност „Международен бизнес и мениджмънт”. Той работи в сферата на туризма и притежава бизнес с внос на козметика. „С кмета Георги Икономов се запознахме наскоро. За почти 7 години от неговото управление, чак накрая се запознахме… т.е. надали каквото и да кажа, ще е реална оценка. За почти 2-та му мандата живях в Банско само 3 години. Има неща, които е направил и одобрявам, и обратно. Не одобрявам изпълнението на водния цикъл, там трябва да се направи по-задълбочен анализ. Критика търпи фирмата изпълнител. Питайте ме пак след 1 година“, заяви Недялков на въпрос на вестник ВЯРА каква е оценката му за кабинета „Икономов“.