1000 лева глоба  и пробация присъди съдът в Гоце Делчев за  Халил Чимулр от Корница, возил  без билет 12 куб. дърва в „ЗИЛ“ с номер от „Ауди”

1000 лева глоба и наказание „Пробация“, което заменя „лишаване от свобода“, наложи Районен съд Гоце Делчев на 30 годишния Халил Халил Чамур от гоцеделчевското село Корница. Съдът осъди Чамур и на 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото и да заплати разноските по делото в размер на 131.51 лева.

30- годишният мъж от  Корница бе осъден за това, че на 03.11.2016 г. в на входа на горския път от местност Лома на територията на ТП ДГС-Гоце Делчев, без редовно писмено позволително – превозен билет, с товарен автомобил марка „ЗИЛ 131“ нерегистриран в системата на КАТ и с поставени на него фалшиви регистрационни табели за друго моторно превозно средство – лек автомобил  „Ауди 80“, е извозвал от горския фонд  на ДГС  Гоце Делчев 12 куб.м. пространствени широколистни дърва за огрев от бук на стойност 840 лева .

Извършеното престъпление от 30 годишният Халил Чамур от Корница е квалифицирано от съда като престъпление по чл.235, ал.1, пр.1, хип.5 НК и е разделено на две. За нерегистрирания товарен автомобил и поставените на него фалшиви номера регистрирани за лек автомобил „Ауди“ съдът квалифицира като отделно престъпление по чл.345,ал.1, пр.1 от НК, за което получи още 1000 лева глоба

Според съдебния състав извършените престъпления от Халил Чамур  са извършени с пряк умисъл. Съдът определи общо наказание измежду наложените, а именно “пробация” и 1000 лева глоба .

Регистрационните табели съдът постанови да се предадат на Пътна полиция към РУ на МВР в Гоце Делчев, конфискуваният товарен  автомобил да се върне на правоимащия Б. Ш. В. като откраднанине от Чамур 12 кубични метра букова дървесина да се отнемат в полза на държавата. В съдебна зала подсъдимият сключи споразумение и се призна за воновен за извършените  престъпления .

Определението на съда в тази му част може да се обжалва или протестира пред Окръжен съд Благоевград  в 7- дневен срок от днес.

Съдебният състав  приключи делото  като отмени мярката за неотклонение “Подписка”, взета по отношение на подсъдимия Халил Чаму и прекрати наказателното производство против него което решение е  окончателно  и не подлежи на обжалване .