Заклетият вегетарианец Стоян Грозденин духна 100 свещички в Баланово, подариха му лотарийно билетче

Стоян Грозденин

Участникът в Отечествената война Стоян Грозденин отпразнува 100 години под асмата в двора в дома си в дупнишкото село Баланово.

Кметът на Дупница Методи Чимев и балановският кмет Явор Митов на гости на столетника Грозденин

Кметът на Дупница Методи Чимев и заместникът му Крум Милев връчиха подаръци на столетника с пожелание за здраве и все така дълъг живот.

Общинският съветник Ивайло Петров със столетника Стоян Грозденин и учителката Цветанка Анастасова

Сред многото подаръци бай Стоян получи и лотарийно билетче да пробва късмета си. Когато починала съпругата на Стоян, той останал сам с трите си дъщери. Сега той живее в своя дом заедно с най-малката си дъщеря Йорданка.

Дъщерята Кирка на столетника Стоян посрещаше гостите на юбилея на баща си.

Бай Стоян има шест внуци, осем правнуци и праправнучка Емили на годинка и осем месеца.

Общинският съветник Станислав Павлов поздрави рожденика Стоян Грозденин.

Дъщерите на столетника – Маргарита, Кирка и Йорданка, приготвиха богата трапеза в двора под асмата за стогодишния юбилей на своя баща и посрещаха гостите заедно с кмета на село Баланово Явор Митов.

Столетникът Стоян Грозденин посрещаше скъпите си гости под асмата в двора.

Сред тях бяха общинските съветници Станислав Павлов и Ивайло Петров, Маргарита Иванова и 93-годишната дупничанка Здравка Христова – участничка в Отечествената война. „Цял живот е работил като снабдител и бригадир в тогавашния Селкоп в селото и е познат от всички в региона с позитивизма си, доброто отношение към всички и работохолизма. Дори и на тези години е със страхотно чувство за хумор“, коментира Митов. Любопитното е, че бай Стоян е бил цял живот заклет вегетарианец.