„Рилецо” съвсем зацикли, падна 0:1 от „Балкан” с нелеп автогол четвърт час преди края

Домакините за пореден път не можаха да стигнат до гол.

 

Неволите за „Рилски спортист” в Югозападната трета лига продължават с пълна сила. Самоковци не можаха да измъкнат нищо от домакинството си на „Балкан” и утежниха още повече положението си в групата. Шест кръга преди края момчетата на Воин Войнов остават 14-и с актив от 30 точки, но следващите ги по петите състави на „Ботев” (Ихтиман) и „Пирин” (ГД) вече са само на 3 пункта зад тях.

Самоковци имаха своите шансове срещу на практика играещия само за честта си тим от Ботевград, но малшансът и неумението им пред гола ги оставиха с празни ръце за пореден път. Само през първото полувреме Кристиан Кръстев, Иван Иванов и таранът Костадин Аджов изпуснаха три отлични възможности да открият резултата.

След почивката статуквото на терена не се промени и „Рилецо” продължи да натиска. За съжаление обаче универсалният Виктор Младенов се засуети в една ситуация в наказателното поле на гостите и не можа да зарадва феновете по трибуните. Така се стигна до 75-ата мин, когато балканци изненадващо поведоха след изпълнение на пряк свободен удар. В опита си да изчисти топката бранителят Иван Иванов-Матераци я оплете в своята врата, сюрпризирайки неприятно стража Марио Райчев. Окрилени, „зелените” се втурнаха в атаки и бяха близо и до втори гол, но Райчев изби с котешки рефлекс удар отблизо на Ивелин Данчев в заключителните минути.

В следващия кръг – в сряда (2 май), представителите на рилския град имат тежка визита на втория „Хебър”. Мачът в Пазарджик е с начален час 18,00.