“Мила Родино” звуча в чест на балканските шампиони по карате – кюстендилците Марио Иванов и Божидар Сотиров

Марио Иванов

Клуб “Шурикен” с още четири бронзови отличия от първенството за деца в Белград, Сърбия

 

 

Марио Иванов и Божидар Сотиров от кюстендилския карате клуб „Шурикен” станаха балкански шампиони на първенството за деца в Белград, Сърбия. Българският химн звуча за двамата кюстендилци, които се окичиха със златните отличия, след като бяха безапелационни на татамито.

Божидар Сотиров

Марио Иванов триумфира на ката при род. 2010 година. Той стигна до първото място след 4 убедителни победи – над Сърбия с 5-0, над Босна с 5-0, Румъния с 5-0 и на финала над представител на Турция с 4-1.

Божидар Сотиров грабна златото в дисциплината кумите, след като не даде никакъв шанс на конкуренцията при 10-11-годишните момчета.

Кюстендилският клуб “Шурикен” добави още към колекцията си и 4 бронзови медала, както и пет пети и две седми места.

Деян Миленков се нареди трети на кумите при род. 2006 г., кат. 52 кг. Три трети места и за отборите на “Шурикен”, които представяха България.

Марио Иванов, Никола Арнаудов и Васил Здравков при 8-9-годишните, Асен Миланов, Божидар Сотиров и Искрен Тодоров при 10-11-годишните, както и Християн Василев, Георги Матуски и Деян Миленков при 12-13-годишните.

Каратеките на “Шурикен” спечелиха 2 златни и 4 бронзови медала от Балканското първенство.

Пети места на ката за Васил Здравков и Християн Василев. На кумите на крачка от отличията останаха Яснислава Йорданова кат. +40 кг, Георги Матуски кат. 50 кг и Асен Миланов кат. 35 кг. На седмо място се наредиха Християн Василев кат. 37 кг и Искрен Тодоров кат. 35 кг, и двамата на кумите.

“Отборът на България направи едно от най-добрите си състезания за деца за последните 10 години и спечели общо 3 златни, сребърен и 8 бронзови медала. От “Шурикен” 10 деца бяха част от националния  отбор, като спечелихме 2 златни и 4 бронзови медала на ката, кумите и отборно ката, което няма как да не ни радва. Гордеем се със своите възпитаници, които накараха националния отбор да пее химна в тяхна чест”, споделиха двамата треньори Емил и Веселин Димитрови.