С протестен митинг самоковци трябва да поискаме пари за ново сметище, сега при всеки дъжд подпочвените води изхвърлят боклука от трапа на депото в Самоков

Общественикът инж. Любчо Луков изпрати открито писмо до „Вяра“ по повод сметището в Самоков, в което настоява да се организира митинг. Ето какво пише в писмото: „Стана ясно, че при всеки дъжд подпочвените води изхвърлят боклука от трапа на сметището в Самоков. Няма какво да се лъжем, никой не допускаше подобно развитие. Очевидно сметището не може да бъде в трап, и то по средата на скат. Необходими са пари за ново сметище или ако може, за фабрика (завод) за балиране и преработка на отпадъците. Още повече, ако се направи ново сметище, отпадните води и консистенции от десетте хиляди трупа на домашни животни в него пак ще отиват в устата на софиянци посредством яз. „Искър”. Опасните отпадъци, които никой не може да събере разделно – също. Добре е, че Бойко Борисов полага усилия за адаптиране на Западните Балкани в ЕС, но животът и здравето на живущите в София, където всяко самоковско семейство има представители – също имат значение. Особено при мъртвешката безработица в Самоков. Редно е да направим един митинг пред НДК, и то сега, до края на Председателството, за да попаднем в окото на европейските камери. Не за друго, а за да дадем възможност на нашето и на европейското ръководство – да се мотивират, като решат отново да отпуснат пари за сметище или завод. Второто ни искане на този митинг трябва да бъде Самоковска община да премине административно към Столична. Там е парата, там е вниманието, там са десетките и стотици хиляди свободни работни места. На почти всеки магазин виси обява „Търсим персонал“ и няма училище в София, което да не търси учителки. На първо време ще струваме на столицата само няколко градски автобуса с цени на билети и карти както в София. Да направим и референдум за присъединяване към Столична община!”

 

1 коментар

  1. Г-н Луков, това е добра идея, но как би се реализирала, всички искат да са приятели и роднини на успели и богати хора,организации, общини и държави! А дано!!!

Comments are closed.