Василка Василева, Йоанна Добрева, Ивона Василева и Вени Василева

Уникалната фотосесия сред природата на дупнишкото село е дело на колекционера на народни носии Радостин Китанов

 

Василка Василева от Дупница, Йоанна Добрева, Ивона Василева и Вени Василева превъртяха времето няколко века назад и показаха колко красиви са били одеждите на някогашните моми.

Ивона се полюля на люлка.
Закичиха с китка Вени Василева.

Уникалната фотосесия сред дивната природа на дупнишкото село Самораново осъществи колекционерът на народни носии Радостин Китанов. Снимките на хубавиците с автентични народни носии станаха тотален хит в социалната мрежа. Василка Василева, Ивона, Йоанна, Вени Василева бяха неотразими като моми, нагиздени със забрадки, литаци и изпъстрени с шевици ризи.

Красивите момичета сред природата

Ивона се залюля на люлка, а Вени бе закичена със свежа китка в косите. „Много сте красиви, фотосесията е наслада за очите и душата”, очаровани останаха в социалната мрежа.

Радостин Китанов (в средата) в Жеравна

Радостин Китанов показа в двора на дупнишката джамия миналата година колекцията си от народни носии като част от инициативата „Стъпки от миналото”. Автентичните облекла е събирал в продължение на няколко години. Те са от различни краища на България, а най-старата е на около 150 години.

 

1 коментар

  1. Няма лошо браво че се възражда едното време,но подяволите какви са тези “джуки” и “патешки” муцуни на тези момичета това ли е българското ?

Comments are closed.