Ивелина Дачина замина за Турция за втори рунд срещу лимфома, семейството й с корен от с. Скрино още събира 90 000 лв. за трансплантация на стволови клетки

Ивелина Дачина

 

„Ивето вече пътува за Истанбул за втори рунд срещу лимфома. Отново ще й влеят тежката химия, но тя ще се справи, защото е силна и борбена! Надяваме се веднага след нея да започне трансплантацията на стволови клетки”, съобщи Габриела Гергова, която организира благотворителен базар във фейсбук в подкрепа на 26-годишната Ивелина Дачина, страдаща от Болест на Ходжкин 3-ти стадий.

Вероника Димитрова

Както „Вяра” писа, 30 000 лв. бяха събрани за Ивелина, но тези пари ще стигнат само за жизненоважните терапии, които тя трябва да премине в Турция преди трансплантацията. За самата трансплантация са нужни 90 000 лв.

Добрата новина е, че в болницата са се съгласили на отложено плащане за всяка процедура поотделно, но трябва да е предплатена! „Проблемът е в сумата от 40 000 евро, която все още не сме събрали”, съобщи Гергова и призова за помощ.

Припомняме, че корените на Ивелина са от село Скрино, откъдето е баща й, а приятелката на младата жена Вероника Димитрова от Дупница поде кампания в града. Димитрова е поставила кутии за събиране на средства за Ивелина из магазини, заведения и фризьорски салони в Дупница. Такива има в „Актавис” и гимназия „Христо Ботев”, както и в ресторант „Вардар”. „Тя е борец, но има нужда от подкрепа. Семейството й няма възможност да плати лечението, но кое ли семейство би имало?”, написа Вероника Димитрова. Всеки, който желае, може да помогне с дарение по сметка:
BG76CECB979010C7012100
BIC : CECBBGSF
Ивелина Александрова Дачина
Ivelina Aleksandrova Dachina
Pay Pal – i_dachina@abv.bg