Мионистър Ангелкова представи нови СПА маршрути в Сандански, кметът Котев: С минералната вода сме магнит за туристи от скандинавските страни

 

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи в Сандански осем нови балнео и спа туристически маршрути в България, изготвени от екип специалисти към Минестерството на туризма. Дискусията започна с едноминутно мълчание в памет на Стефан Шарлопов.

Кметът Кирил Котев благодари за доброто сътрудничество с Министерството на туризма и сподели, че община Сандански усилено работи за развитието на своя туристически ресурс и СПА потенциала, който има нашия регион. Той подчерта, че с минералните води и уникалните климатични условия могат могат да бъдат привлечени и туристи от скандинавските страни. Зам.-областния управител Антоанета Янчева също бе сред официалните гости.

Разработените СПА  и балнео маршрути са разделени на няколко географски области. Целта на Министерство на туризма  е привличане на повече туристи и развитие на България като целогодишна дестинация. Проектът ще популяризира възможностите на общините в уелнес, рекреационния и оздравителния туризъм. Участниците в дискусията бяха особено активни като бе засегната важността  на пътната инфраструктура и достъпността до всяка точка от дестинациите, включително довършването на АМ „Струма“ в участъка между град Благоевград и Сандански.