Моника Валериева: Алпинистът Боян Петров рискува всички животи, подарени му от Бог, тайно се надяваме пак да изиграе съдбата

Моника Валериева

Трябва ли толкова силно да следваш сърцето и желанията си с цената да нараниш толкова хора?, пита дупничанката

Историята на Боян Петров, който вече 11 дни е в неизвестност, продължава да вълнува всеки човек в държавата. Изключение не правят дори манекенките и фотомоделите.

Моника Валериева реши да не остава безучастна и да постави много интересен въпрос пред всички относно случващото се. Брюнетката от Дупница признава, че се възхищава на борбата за живот на този човек, преборил два пъти рака и оцелял след тежка катастрофа. Тя обаче се пита редно ли е той да продължава да си играе с живота си, преследвайки една мечта, вместо да помисли за близките си хора и каква болка може да им причини. Ето какво точно пише Валериева в социалната мрежа (без редакторска намеса):

Боян Петров

“Като човек, който няма такива постижения, дори доближаващи се (камо ли такава сила на духа), искам да задам един въпрос, на който аз не мога да си отговоря. Защото съм по-млада, така мисля. Гледах случайно преди години едно интервю с хора, които не се предават въпреки препятствията в живота си. Един от тях беше Боян Петров, който, признавам, преди това не знаех. От всички участници неговата история ме порази. След откриване на рак на тестисите, тумор в окото, диабет, блъснат от кола с опасност за живота до Кресна, той продължава да катери и покорява върхове. Рискувайки всички животи, подарени му от Бог. Играейки със съдбата си, която иска да му покаже нещо. Тогава си казах, когато на човек не му е писано, ако ще от небостъргач да се хвърли, жив ще остане. Сега обаче, когато от дни се пише и говори по темата Боян Петров и съм сигурна, че всички ние тайно се надяваме пак да изиграе съдбата, въпреки шансовете, които са все по-нищожни… си задавам въпроса тук и ми е интересно да прочета мнения… Правилно ли е човек, който има семейство, да си играе със съдбата, правилно ли е, въпреки всичко, толкова силно да следваш сърцето си? Трябва ли толкова силно да следваш сърцето си и желанията си с цената да нараниш толкова хора или с още по-голяма цена? Трябва ли?”
Под материала веднага се появиха много бурни реакции. Някои мислят, че наистина Петров е постъпил много егоистично, поемайки отново риск за живота си. Други обаче скачат остро на Валериева и мислят, че никой няма право да съди алпиниста. А какво мислите вие?”.