Продават за 114 192 лв. нивата на бизнесмена дърворезбар Валентин Илиев в Петрич

Шукри Дервиш

 

За колосалната сума от 114 192, 31 лв. е обявена за продан нивата на петричкия бизнесмен Валентин Илиев. Имотът се намира на улица „Неизвестна“ в Петрич и всеки, желаещ да го придобие, може да го разгледа, след като назначеният за пазач Илия Бакалов го разведе в уреден час до 30-и този месец. Това е и последният срок преди обявения публичен търг. Става въпрос за нива с площ от 7092 кв.м. Тя е разположена в регулацията по плана за строеж в границите на Петрич. Имотът се намира в близост до едни от най-тузарските къщи в квартала на богатите в посока храм „Св. Петка“ и местността Бухото. Ул. „Неизвестна“ се намира на метри от къщите на бившия зам.-кмет Христо Георгиев и на други бизнесмени, спортни деятели и известни личности в Петрич.

Върху обявения имот тегнат тежести към две банки и възбрана от 10.03.2016 г. и друга, наложени от ЧСИ Шукри Дервиш и Ренета Мичлева.

Изпадналият в несъстоятелност бизнесмен преди време призна, че се връща към старото си хоби – дърворезбата и живописта. Негово дело е дървената пластика на входа на община Петрич, както и дърворезба в ритуалната зала на Обредния дом. В момента Илиев има готови картини, които възнамерява да изложи в самостоятелна изложба пред петричка публика.