Цецо Соколов благодари за приза „Диагонал №1” и сребърния медал: За мен не е важно, че съм направил 29 точки, важна е победата (ВИДЕО)

Цецо Соколов

Волейболният национал Цветан Соколов бе избран за диагонал №1 в Шампионската лига. 28-годишният Соколов попадна в идеалния отбор на финалната четворка на най-престижния клубен евротурнир, след като неговият „Кучине Лубе” (Чивитанова) загуби изключително драматично финала от домакините – руския гранд „Зенит” (Казан), с 2:3 гейма късно снощи. Соколов благодари на своите съотборници за възможността да играе във финала на надпреварата и отбеляза приноса на целия тим за индивидуалната награда, с която бе удостоен.

Българският волейболист публикува съобщение в профила си в Instagram, придружено със снимка:

“Сребърен медал и най-добър диагонал – Шампионска лига 2018. Поздравления за целия отбор – заедно дадохме всичко от себе си, минахме през много трудности, постигнахме значими неща и научихме много уроци. Силен сезон, който няма да забравим. Признателен съм, че съм част от такъв колектив! Индивидуалната награда означава много за мен като състезател и съм изключително горд и признателен, че я получих. Lube nel cuore”, написа Соколов.

“Много жалко. Изиграхме страхотен финал, водехме дълго време и в тайбрека, но „Зенит” си повярва и обърна. Много съжалявам за този загубен финал, защото бяхме наистина близко. Имахме възможност и в четвъртия гейм да спечелим този мач, но в края му загубихме. Поздравления за отбора на „Зенит”, заяви Цецо веднага след мача.

“За мен не е важно, че съм направил 29 точки, важна е победата. Щом това не е помогнало за победата на отбора ми, това няма значение. Щастлив съм, че съм в Идеалния отбор на турнира. Това е важно за мен, защото това означава, че съм добър, но има още накъде да израствам. Благодаря на съотборниците ми”, добави Соколов.

 

Видео: