Грацията Цветозара Миленкова седма в България на Държавното първенство Елит при девойки младша възраст

Цвети с президента на федерацията Илияна Раева

Кюстендилската надежда на “Велбъжд” игра финал на три уреда, окичи се със сребърно отличие на топка

 

 

Поредното си впечатляващо представяне на килима сътвори състезателката на клуб “Велбъжд” Цветозара Миленкова на Държавното първенство по художествена гимнастика Елит при девойки младша възраст. 11-годишната надежда на кюстендилската школа се нареди на 7-о място в многобоя с 42,075 точки и игра финал на три уреда – топка, обръч и въже.

Кюстендилският талант с треньорката си Весела Николчова

Възпитаничката на треньорката Весела Николчова допусна няколко грешки на съчетанията си с лента и въже и това я лиши от място сред медалистите на надпреварата в зала “София”.

На финалите на отделните уреди Цвети също се представи отлично. С изпълнението си на композицията на топка тя си заслужи сребърното отличие. На обръч остана четвърта, а грешка на съчетанието с въже й отреди осмо място.

“Доволна съм от представянето на Цвети, въпреки че винаги може и повече. Малки грешки я лишиха от още по-добро класиране, но тя все пак е първа година младша възраст и се състезава с родените 2006 г. От нейния набор 2007 г. тя бе единствената, която влезе в Топ 8 на България. Самото състезание също бе много изморително и продължително, но така е за всички. Тази година за нея е много успешна и се надявам да я съхраня от претоварване или някакви контузии. До края на сезона, който тази година е доста наситен откъм състезания и дълъг, остават още доста турнири, за които трябва да бъде на ниво”, сподели личната треньорка на Цвети – Весела Николчова.

За съчетанието си с топка се окичи със сребро.

Кюстендилската школа взе участие в шампионата с още две състезателки. При девойки младша възраст Нилана Колевска се нареди 24-та. На същото място се класира и Даяна Димитрова при девойки старша възраст.

В края на тази седмица предстои Държавното отборно първенство за младша, старша и жени в Панагюрище. Клуб “Велбъжд” ще участва с по два състава в първите две възрасти и един при жените.