Илко Стоянов

 

Стоянов: Общинският съвет е изчерпан и безполезен орган

 

Адв. Илиана Керина от Благоевград трябва да влезе в ОбС на мястото на подалия оставка общински съветник и зам.-кмет на Петрич Илко Стоянов. Той реши да си тръгне от Общинския съвет след решението на съветниците за референдума за разкопките край Скаптопара. Адвокат Илиана Керина бе издигната за съветник от ПП “Глас народен”. По всяка вероятност оставката на Илко Стоянов ще бъде гласувана на заседание на ОбС-Благоевград на 25 май, тогава Керина трябва да положи клетва.

Адв. Илиана Керина

Благоевградският общински съветник Илко Стоянов внесе заявление за напускане на местния парламент. Той си тръгва, след като идеята му за провеждане на референдум за разкопките на древния град Скаптопара и казусът с АМ „Струма” се провалиха. Ето част от официалното писмо на Илко Стоянов, което той изпрати до медиите: „Бих искал изрично да поясня, че това не е „оставка“, а прекратяване на участието ми в един компрометиран според мен орган на местно самоуправление след отказа на Общински съвет-Благоевград да допусне каквато и да е форма на пряко управление на гражданите, било то референдум или общо събрание на населението. Важното е, че този Общински съвет на средата на своя мандат показа, че е откъснат от естествената си среда – жителите на община Благоевград. След като общинските съветници прецениха, че са „политическият елит”, който не се нуждае от помощта на обикновения избирател, а моето мнение беше точно обратното, публично заявих, че Общинският съвет е изчерпан и безполезен орган”.

 

1 коментар

  1. Не мога да разбера ,защо някой статии не могат да се коментират.Лидия Павлова – главния редактор прави цензура ,дискриминация към обикновенния читател да изказва публичното си мнение и гражданска позиция .Има любими теми на които заключва коментарите.Ще сезираме комисията.

Comments are closed.